Coop öppnar i centrala Kävlinge

Coop öppnar en helt ny butik i Kävlinge. Den får ett centralt läge i den nya stadsdelen Stationsstaden. Här ska man på sikt även erbjuda hantering av ordrar som lagts online.

Butiken blir en viktig del av stadsdelen som uppförts av fastighetsutvecklaren Midroc. Förutom bostäder för drygt 3 000 människor kommer området även innefatta ett nytt kommunhus, ett badhus och den nya Coop-butiken.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna en ny modern butik i Kävlinge. Vår målsättning är att skapa en mötesplats för lokalinvånarna som inspirerar till matglädje, säger Evelina Persson, butikschef på Coop Kävlinge.

Ska erbjuda click & collect

Butiken är 2 800 kvadratmeter stor och en har säljyta på drygt 2 000 av dessa.

– Förutom ett stort fokus på färska, ekologiska och lokala varor så kommer vi även att erbjuda kunderna en stor fantastisk delikatess med både medelhavsdelikatesser och färdiglagad mat, säger Evelina Persson.

Längre fram i höst kommer butiken även att erbjuda en hämta-lösning där kunderna kan beställa varor på nätet och hämta det färdigpackat i butiken.

Hållbar och genuin stadsdel

– Stationsstaden är ett samarbete mellan Kävlinge kommun och andra fastighetsutvecklare, där vi är med och skapar rätt förutsättningar för att Stationsstaden ska bli en hållbar, genuin och modern stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef Midroc Properties.

Butiken öppnar 24 september.