Väla växlar upp satsning på elbilar

Väla‚ strax utanför Helsingborg, erbjuder i nuläget tolv laddstationer på handelsplatsen – ett utbud som inte längre täcker den snabbt växande efterfrågan. Därför inleder man nu en storsatsning på elbilar och ska i höst bygga ytterligare 148 laddstationer.

– Vi ser att allt fler av våra besökare kör elbilar av olika slag och då måste vi kunna erbjuda möjligheter att ladda bilen under tiden som man besöker oss. För oss är det även viktigt att vara en aktiv part i klimatomställningen och bidra till en mer effektiv laddningsinfrastruktur i regionen, säger Fredrik Arvidsson, teknisk chef på Väla.

– Redan nu finns det över 140 000 elfordon i Sveriges bilpark och fram till 2030 räknar man med att denna siffra har ökat till 2,5 miljoner fordon. Här måste vi naturligtvis vara med och möta en ökande efterfrågan på laddningsmöjligheter, säger Fredrik.

Användaren betalar per kilowatt

De 148 nya laddstationerna kommer att fördelas på Välas olika parkeringsytor, som totalt rymmer 6000 parkeringsplatser. Användarna betalar en avgift per laddad kilowatt. Planen är att alla nya laddstationer ska vara i drift till årsskiftet.

– Den stora satsningen på laddstationer är en naturlig del av vårt pågående systematiska hållbarhetsarbete, där målet är att begränsa Välas klimatavtryck inom alla de områden som vi kan påverka, säger Fredrik Arvidsson.


– kan då läsas även utan medlemskap