Olav Thorstad ny VD i Plantagen

Olav Thorstad har utsetts till VD i Plantagen. Olav kommer närmast från rollen som VD för Sats Group och tillträder senast 1 oktober.

Vid tillträdet återgår tillförordnad VD Christer Åberg till sin roll som styrelsemedlem i Plantagen. Olav Thorstad har mer än 15 års erfarenhet från ledande befattningar inom konsumenthandeln.

– Det som verkligen motiverar mig med Plantagen, är den enorma potentialen som finns, både inom dagens modell och utvecklingsmöjligheter framöver. Även om branschen har en god tillväxt tror jag den kan utvecklas till så mycket mer än den är idag, bland annan inom miljödimensionen, säger Olav Thorstad.

Har i nuläget 140 butiker

Ratos blev ägare i Plantagen 2016. Bolaget har cirka 140 butiker i Norge, Sverige och Finland främst inriktade mot konsumenter.

– Med Olavs erfarenhet från att driva lönsamhetsförbättringar inom konsumentbolag kommer han kunna bidra till Plantagens fortsatta resa där en stabiliserad lönsamhetsnivå är prioriterad, säger Anders Slettengren, Vice President på Ratos och affärsområdeschef för Consumer & Technology.