Nordisk expansion för Granit

Under hösten etablerar Granit butiker i Sverige, Norge och Finland.

Efter etableringar både i Sverige och Finland under våren öppnar Granit en ny flaggskeppsbutik i Finland, gör comeback i Uppsala och lanserar webbutik i Norge.

Öppningarna äger rum under hösten och markerar enligt kedjan en betydelsefull expansion för varumärket. Här är fler detaljer:

Helsingfors. Granits nya flaggskeppsbutik i Helsingfors öppnar den 30:e september i Forum köpcentrum på Mannerheimvägen.

– Det här är en stad där Granit har lyckats väldigt väl i tidigare och vi är övertygade om att vår nya butik kommer att visa vår bekräftelse på vår hängivenhet till skandinavisk design, säger Håkan Åkerström, VD på Bergendahl Home.

Forum i Helsingfors.

Uppsala. En ny butik öppnar på Svartbäcksgatan den 5:e oktober.

– Uppsala är en plats som vi har längtat efter att återvända till. Valet av plats för den nya butiken är idealiskt och ligger där Granit trivs som bäst, mitt i stadens pulserande gågata, säger Håkan Åkerström.

Norge. På den norska marknaden öppnar webbshopen den 8:e september. Granit har sedan tidigare sju butiker i Norge.

– Efter våra framgångar i Sverige, Finland och Tyskland är vi glada inför möjligheten att utvidga vår närvaro i Norden genom lanseringen av vår norska webbshop, säger Håkan Åkerström.

Sedan 2009 ingår Granit i Bergendahlskoncernen. Under november 2022 skapades affärsområdet Bergendahl Home inom koncernen Bergendahls. Affärsområdet utgörs av Granit, KitchenTime och Confident Living.