MQ blir Marqet med nytt koncept

I dag påbörjas ett nytt kapitel i MQ:s historia när den första Marqet-butiken öppnar på Drottninggatan i Stockholm. Under 2020 ska samtliga kedjans 119 butiker göras om till konceptbutiker med det nya namnet.

I ett pressmeddelande konstaterar kedjan att man tagit fasta på det bästa ur sitt ursprung och utvecklar erbjudandet från dam- och herrmode till att även inkludera andra produktkategorier.

Attraktiv destination för mode

Målet är enligt samma meddelande att förstärka positionen som en attraktiv destination för inspiration och trender inom både mode och livsstil.

Ingvar Larsson, VD på Marqet.

– Som konceptbutik kommer Marqet utöka sortimentet med fler typer av produkter och tjänster för människor i dagens flexibla arbetsliv. Vi skapar en arena med tillfälliga samarbeten, fler inspirerande kollektioner och ett ännu större fokus på trender. Att vi gör detta över hela Sverige gör Marqet unikt, säger Ingvar Larsson, VD på Marqet.

Öppnar för externa aktörer

Utöver ett utökat produktsortiment öppnar Marqet upp för nya kundupplevelser, som till exempel möjligheten att sitta och arbeta från butikerna.

Dessutom upplåter man viss butiksyta åt externa aktörer. Allt för att skapa fler anledningar för kunder att återkommande besöka Marqet.

Med det nya varumärkeskonceptet, ”Work in Progress”, vill Marqet spegla utvecklingen med ett nytt, inspirerande sortiment.

Hållbarhet centralt

– Namnbytet från MQ till Marqet förtydligar vårt utvecklade kunderbjudande och en utvecklad affärsmodell. Kärnaffären är fortsatt mode för människor i arbetslivet, men fler produktkategorier ger oss ett mer dynamiskt sortiment och större möjligheter att skapa inspirerande kollektioner och samarbeten. På så sätt skapas nya värden åt våra kunder, säger Ingvar Larsson.

En central del av Marqet är enligt kedjan hållbarhet. Det kommer märkas bland annat genom att alla butiker inreds med upcyclat material, det vill säga återvunnet industriavfall som får nytt liv som inredning.

Från 2020 kommer Marqet endast använda hållbar bomull i alla egna varumärken, sälja second hand, erbjuda skräddartjänster, hyra ut kläder och även återvinna dem.

Göteborg och Malmö på tur

Under kommande veckor öppnar Marqet även på Fredsgatan i Göteborg samt på Emporia i Malmö. Under 2020 förnyas resterande av MQs butiker i landet. Det innebär att de två varumärkena kommer leva sida vid sida under övergångsfasen.

Under 2020 lanseras även e-butiken marqetstores.se.