McDonald’s ploggar Sverige runt

Henrik Nerell, Miljöchef på McDonald’s Sverige och Erik Ahlström, grundare på Plogga.

Under våren kommer medarbetare från McDonald’s 200 restauranger över hela Sverige att ge sig ut i naturen och plogga.

Aktiviteten som innebär att man joggar och plockar skräp samtidigt, genomförs i samarbete med miljö- och hälsorörelsen Plogga.

I ett pressmeddelande berättar McDonald’s att man sm Sveriges största restaurangkedja ser en möjlighet att med sin storlek bidra till en positiv förändring.

Bidra till bättre miljö

Samarbetet med Plogga är ett initiativ för att bidra till miljön även utanför restaurangerna.

– På restaurangerna arbetar vi för att minska plastförbrukningen och öka återvinningen. Över 90 procent av våra gästförpackningar är redan av hållbart papper och senast 2020 ska all plast i våra gästförpackningar ha bytts ut till mer hållbara alternativ, säger Henrik Nerell, Miljöchef på McDonald’s Sverige.

– I samarbetet med Plogga kommer vi att bidra till att minska nedskräpningen vilket också är viktigt. Det är dessutom bra för hälsan att vara ute och röra sig, och roligt att göra tillsammans. Vi hoppas kunna inspirera andra att ge sig ut och plogga, säger han.

Initiativ från Kalmar

Idéen till aktiviteten kommer från ett lokalt initiativ i Kalmar, där franchisetagaren Ivan Ström under två år har genomfört städdagar i naturen tillsammans med Kalmar Orienteringsklubb. Aktiviteten uppskattades av medarbetare och det lokala samhället, men framförallt bidrog den till en renare närmiljö.

När McDonald’s nu tar nästa steg gör man det med den globalt uppmärksammade folkrörelsen Plogga.


Läs även: McDonald’s högt flygande butiksdesign