Lindex lyfter in second hand online

Lindex satsar på återbruk online. Detta som en del av modeföretagets ambition att ställa om till en mer hållbar och cirkulär verksamhet. Satsningen handlar i detta skede om babyplagg.

Med utökningen online vill man enligt ett pressmeddelande bredda sitt erbjudande och möjliggöra för fler kunder att handla second hand.

Caroline Öhgren.

– Second hand spelar en allt viktigare roll i vår affär och vi ser en växande efterfrågan bland våra kunder. Genom att erbjuda konceptet även på lindex.com, vill vi både möjliggöra och förenkla för fler kunder att handla second hand när och var de önskar, säger Caroline Öhgren, Director of Sales på Lindex.

Insikter via tester

Man gör det efter att skaffat sig insikter från tidigare piloter som pop up-butik och pågående tester, där man erbjuder second hand i utvalda butiker.

Under 2021 lanserade Lindex sin second hand-tjänst som möjliggör för kunder att både lämna in kläder och att köpa begagnade plagg från Lindex. 

Lanseras 15 september

Erbjudandet online består av kit till baby från Lindex tidigare kollektioner där varje kit är unikt och endast finns i ett exemplar.

Lindex second hand online lanseras med start den 15 september på den svenska marknaden.