Lidl öppnar tredje butiken i Växjö

Lidl Sverige håller fortsatt hög expansionstakt och har nu tecknat avtal om en ny butik i Teleborg Centrum i Växjö. Den nya butiken är den tredje i Växjö beräknas öppna runt årsskiftet 2018/2019.

Lidls tredje butik i Växjö byggs i den expansiva stadsdelen Teleborg där Teleborg Centrum är ett väl inarbetat centrum för livsmedel. Fastighetsägare är M2-gruppen och arkitekter är Tengbom. Butiken är cirka 2 000 kvadratmeter stor och kommer att erbjuda Lidls fullsortiment.


Läs även: Här är Lidls senaste hållbara butikskoncept


– Det händer mycket i Växjö just nu och det känns extra spännande att  vara med i utvecklingen av stadsdelen Teleborg tillsammans fastighetsägaren M2 gruppen, säger Lulu Gylleneiden, fastighetschef region Syd på Lidl.

Sveriges grönaste kommun

Enligt ett pressmeddelande från Lidl har Växjö kommun en målsättning om att vara Sveriges grönaste kommun. Det, menar man, vilket passar väldigt väl ihop med Lidls höga hållbarhetsambitioner.

Modell för Lidls nya koncept

Under 2016 uppnådde Lidl kraven för den internationella miljöcertifieringen BREEAMs högsta nivå Outstanding med sin butik i Växjö. Den invigdes i december 2016 och står modell för Lidls nya butikskoncept med en ljus och luftig miljö för en bättre kundupplevelse och med moderna personalutrymmen.

I dagsläget har Lidl 171 butiker och fram till och med 2020 ska det finnas 200 butiker i Sverige och på sikt är målet satt till 300 butiker.


Läs även: Coop öppnar grön personaliserad butik