Lena Herder ny landschef för Ikea Sverige

Efter sex år har Håkan Svedman beslutat att lämna uppdraget att leda Ikea Sverige. Ny landschef blir Lena Herder, nuvarande landschef för kea Nederländerna.

Lena Herder började sin Ikea-resa i Malmö och har sedan dess haft flera ledarroller inom företaget. Bland annat har hon varit varuhuschef i Linköping, landschef för Ikea Finland och nu senast som landschef i Nederländerna.

Ska bygga Ikea tillsammans

– Jag är fylld av energi och ödmjuk över förtroendet jag fått. Att tillsammans med alla medarbetare i Sverige få leda och bygga vidare på Ikeas succé i mitt eget hemland efter nästan tio år utomlands känns helt fantastiskt, säger Lena Herder.

Håkan Svedmans resa fortsätter

Håkan Svedman lämnar efter att under 25 år ha arbetat i olika roller inom företaget, varav de senaste sex åren som landschef.

– Efter en tids övervägande har jag nu bestämt mig för att det är dags att lämna över uppdraget. Jag kommer att fortsätta min resa utanför Ikea, vad det blir har jag ännu inte landat i, säger Håkan Svedman.

Lena Herder tillträder den nya rollen i februari 2019.


Läs även: Detaljhandelns 50 tyngsta buzzwords