Hon är Årets Centrumutvecklare 2020

Maria Fors, VD på Västerås Citysamverkan, har utsetts till Årets Centrumutvecklare 2020. Utmärkelsen tilldelas en person som på ett framgångsrikt sätt genomfört en utvecklingsprocess, ett projekt, en kampanj eller ett arbete inom ramen för centrum- och platsutveckling.

Nomineringarna kommer från kandidaternas eget nätverk där kommun, fastighetsägare, näringslivet och kollegorna är med och skickar in bidragen.

Tidigare under våren utsågs tre finalister. Förutom vinnaren Maria Fors var det också Ulrika Abrahamsson från Åmål och Ann-Louise Bolin från Sölvesborg.

– Man känner en enorm stolthet när man ser vilken hög kompetens, engagemang, kreativitet och bra ledarskapsförmåga våra yrkesverksamma inom området har. Vi vet vilket hårt arbete som ligger bakom deras framgångar och i år gratulerar vi Maria till en mycket välförtjänt vinst, säger Marlene Hassel, ordförande i Sveriges Centrumutvecklare.

Juryns motivering

”Årets centrumutvecklare är en av våra mest erfarna. Hon har utvecklat sin stad med stor drivkraft, entusiasm, engagemang, passion och kreativitet. Hennes branschkollegor runt om i landet känner henne som generös med sin kunskap, initiativrik, uppmuntrande och en äkta ambassadör för sin stad.”

Juryn för Årets Centrumutvecklare består av fem personer från Sveriges Centrumutvecklare, Fastighetsägarna och Svenska Stadskärnor.