Hantverksbageriet Gateau öppnar i Göteborg

Gateau

Efter att ha tredubblat antalet butiker i Sverige sedan 2011 storsatsar nu bagerikedjan Gateau i Göteborg. Detta blir kedjans 34:e butik.

Den 1 september öppnas ett lokalt bageri och två brödbutiker, som erbjuder stenugnsbakat surdegsbröd och bakverk enligt fransk förebild. Gateaus etablering och expansion väntas skapa 55 nya arbetstillfällen inom en femårsperiod.

Kända för sina surdegsbröd

Gateau är kända för sina surdegsbröd, kaffebröd och franska bakverk av högsta kvalitet. Efter en snabb expansionstakt i Stockholm och Skåneregionen, öppnar de nu upp sin verksamhet i Göteborg.

peter_rydja
Peter Rydja.

– Att öppna i Göteborg är ett efterlängtat och strategiskt steg i vår offensiva etableringsplan. Den starka fikakulturen som finns i Göteborg kombinerat med många kvalitetsmedvetna kunder gör Göteborg till en väldigt intressant marknad för oss, säger Peter Rydja, VD för Gateau.

Marmor i centrum

Butikerna med en designlinje där marmor står i centrum förstärker den franska känslan. I butikerna finns möjlighet att sitta ner för en kaffe eller att ta med bakverk och bröd vidare.

– Efterfrågan av premiumprodukter i livsmedelskategorin är fortfarande på stark uppgång samtidigt som konkurrensen hårdnar. Med Gateaus långa tradition av hantverksbakat surdegsbröd som har utvecklats till ett framgångsrikt koncept, går vi med stort självförtroende in i vår etablering i Göteborg, fortsätter Peter Rydja.

Har nu 34 butiker

De två nya brödbutikerna ligger i varuhuset Femman i Nordstan respektive Södra Larmgatan 4. Med de nya tillskotten finns Gateau med 34 butiker i städerna Stockholm, Malmö, Lund, Helsingborg och nu i Göteborg.