Hantverksbageri till Mölnlycke Fabriker

En visionsbild av Mölnlycke Fabriker, klicka för större version.

Det stängda fabriksområdet utvecklas till en levande destination med bostäder, handel, restauranger och aktiviteter. Under hösten öppnar ett nytt bageri med butik och servering i Mölnlycke Fabriker.

Det är Stenugnsbageriet i Landvetter som växer och öppnar i fabriksområdet. Efter att ha tittat på flera lokaler hittade bageriet rätt i vad man anser vara rätt miljö, bland fina gamla byggnader och nya bostäder.

– Den trivsamma cafédelen kommer att ha plats för större sällskap och genom stora fönsterpartier erbjuds insyn i själva hjärtat av verksamheten, bageriproduktionen, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.

Bröd från Stenungsbageriet i ugnen.

Ett nytt levande område skapas

Utöver ett större bageri och ny butik kommer Stenugnsbageriet att servera frukostbuffé, enklare lunch och egenproducerad italiensk glass. 

– Stenugnsbageriet blir ett härligt tillskott till den miljö som vi har skapat i Mölnlycke Fabriker. Ett område som har utvecklats från stängt fabriksområde till ett nytt levande område, säger Marina Fritsche, vice VD och regionchef på Wallenstam i Göteborg. 

Fokus på hantverket

En central del i verksamheten för Stenugnsbageriet är de noga utvalda råvarorna. 

– För oss är detaljerna viktiga, vi har stort fokus på hantverket och gör allt från grunden så långt det är möjligt. Jag hoppas och tror att vi kan locka nya kunder som vill köpa färskt bröd till frukost, hänga hos oss för en fika eller lunch och njuta till doften av nybakat, säger Fredrik Frigell.

Lokalen man öppnar i är 1 000 kvadratmeter stor.