Hållbarhet i fokus hos Ica Maxi i Malmö

Carin Litzén Karlsson, Account Manager på Freetrailer och Fredrik Grindemark, VD och ägare Maxi Ica Stormarknad Malmö

Maxi Ica Stormarknad Malmö vill underlätta för boende i staden att leva ett hållbart liv. Som en del i satsningen erbjuder man nu en delningstjänst som möjliggör gratis nyttjande av släpvagnar.

Tjänsten erbjuds i samarbete med företaget Freetrailer. Nyligen installerades även laddstolpar för att underlätta för de som kör el- och hybridbilar.

Underlättar för invånare

– Vi arbetar på flera fronter för att underlätta för malmöiter att leva hållbart, säger Fredrik Grindemark, VD på Maxi Ica Stormarknad Malmö.

Sedan tidigare har butiken bland annat ett program för att minska matsvinnet. Det nya samarbetet med Freetrailer innebär att man kan erbjuda kostnadsfri utlåning av totalt fyra släpvagnar vid butiken.

Säljer reklamplats

– Att kunna erbjuda släpvagnar för vem som helst att låna helt gratis känns klockrent. För företag som vill synas lite extra på vägarna kommer vi dessutom erbjuda möjligheten att köpa en reklamplats på våra släp, säger Fredrik Grindemark.

Delningsekonomins framfart har lett till att allt fler insett värdet i att dela istället för att äga, vilket Freetrailer tagit till vara på med sin affärsmodell.

Åtta av tio vill dela

En undersökning företaget gjort visar dock att hela 85 procent av svenskarna aldrig har använt sig av en delningstjänst.

Den främsta anledningen till det uppges vara ett bristande utbud.


Läs även: Här är årets viktigaste måsteläsning!