Blocket rekryterar Chief People & Culture Officer

Maria Nylén, tidigare Head of People & Change för företagsmarknaden hos Tele2, rekryteras av Blocket. Där ska hon leda teamet People & Culture.

Blocket befinner sig i en expansiv fas där bostadssajten Qasa nyligen förvärvats och två nya affärsområden lanserats – Blocket Resor och Blocket Utbildning.

– Det händer otroligt mycket på Blocket. Men vi är bara i början av att utforska hur vi kan skapa ännu mer värde för våra fem miljoner unika användare varje vecka. Vår viktigaste resurs i det arbetet är medarbetarna, säger Pernilla Nissler, VD på Blocket.

Lång erfarenhet av HR

Maria Nylén har lång erfarenhet inom HR-yrket. Under tiden hos Tele2 har hon bland annat ansvarat för att bygga upp den interna rekryteringsenheten och varit övergripande ansvarig för företagsmarknaden ur ett HR-perspektiv.

Det har inneburit integration av både TDC och Com Hem in i Tele2, inklusive design av ny organisation, värderingsarbete och intensiv förändringsledning.

Medlem i ledningsgruppen

– Det ska bli spännande att få lära känna Blocket och alla 250 medarbetare. Jag ser fram emot att tillsammans med alla nya kollegor skapa en kultur med högt engagemang och starkt ledarskap, vilket kommer att vara avgörande för den tillväxtresa vi ska ut på tillsammans, säger Maria Nylén.

Den 12 augusti kommer Maria Nylén tillträda rollen som Chief People & Culture Officer och därmed också ingå i Blockets ledningsgrupp.


Läs även: Pernilla Nissler ny VD på Blocket