Annica Hagen ny VD på Åhléns

Annica Hagen, tidigare Sverigechef på Nobia, blir ny VD för Åhléns. Hon efterträder Gustaf Öhrn som fortsatt kommer att vara knuten till Axel Johnson.

Annica Hagen kommer från rollen som Sverigechef samt EVP Brand Portfolio & Innovation på kökskoncernen Nobia.

Dessförinnan har hon haft ledande roller med fokus på innovation, kundinsikt och produktutveckling på bland annat The Absolut Company och Electrolux.

– I ett läge där Åhléns ytterligare ska accelerera sin omställning från varuhuskedja till ett bredare erbjudande med fokus på ökad e-handel, för att under de närmaste åren förbättra lönsamheten, är jag övertygad om att Annica Hagen är rätt person för VD-jobbet, säger Mia Brunell Livfors, VD på Axel Johnson och styrelseordförande i Åhléns.

– Annica har en kombination av ett kraftfullt och inkluderande ledarskap och en expertis inom innovation och utveckling av kunderbjudanden, som kommer att vara mycket värdefull för Åhléns. 

Mia Brunell Livfors, VD, Axel Johnson.

– Att leda utvecklingen av ett av Sveriges mest välkända och uppskattade varumärken, på en marknad med snabb strukturell förändring och stenhård konkurrens, är en oemotståndlig utmaning, säger Annica Hagen.

Annica tillträder 1 september.