Åhléns öppnar dörren till arbete

 

Åhléns ska stötta initiativet ÖppnaDörren som en del av företagets arbete för hållbarhet, jämlikhet och mångfald. När man nu börjat ta betalt för bärkassar kommer huvuddelen av överskottet att gå till projektet.

Sedan den 31 augusti tar Åhléns betalt för alla bärkassar. Man har valt att stötta ÖppnaDörren genom att överskott från försäljningen går till att stärka de fyra verksamheterna: Yrkesdörren, Invitationsdepartementet, Kompis Sverige och Svenska med baby.

Personal engageras på arbetstid

Samtliga anställda på Åhléns kan även på arbetstid engagera sig i initiativet Yrkesdörren. Det fokuseras på att skapa nya möten som kan öppna dörren till arbetsmarknaden.

Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef för Åhléns.

– Vi är stolta över att kunna stötta ÖppnaDörrens arbete och bidra till att fler nya svenskar får möjligheter till nya kontakter och jobb. Vi tror på att olikheter berikar och gör oss bättre, och genom ÖppnaDörren får vi möjlighet att på riktigt göra skillnad för mångfald och inkludering i samhället, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef för Åhléns.

Målet är satt till 300 möten

Åhléns har som mål att genomföra 300 Yrkesdörr-möten fram till år 2020.

– Vi ser mycket positivt på att en så stor arbetsgivare som Åhléns väljer att stötta vårt arbete för ett mer öppet och inkluderande samhälle. Det är särskilt roligt att de låter sina anställda delta i ÖppnaDörren på arbetstid, säger verksamhetsledare Amelie Silfverstolpe.

Bakom initiativet står Axfoundation, en icke-vinstdrivande verksamhet grundad av Antonia Ax:son Johnsson.