Tom butikslokal blev tomteverkstad

 

I Borås vill man under december ta tillfället i akt och göra något positivt av en tom butikslokal. Nu har den byggts om till tomteverkstad.

Sedan slutet av november har en lokal mitt i Borås stadskärna gästats av popup-konceptet ”Tomtens julklappsverkstad”.

En butik som bokstavligen svämmar över av julstämning. Där kan vem som helst få sina julklappar inslagna genom att swisha en valfri summa till välgörande ändamål.

Initiativ från Borås City

Initiativet och idén kommer från ciyföreningen Borås City.

– Vi kom på idén om att vädersäkra boråsarnas jul genom att inreda en ledig lokal med målsättningen att det skulle bli den mysigaste och härligaste platsen under hela december, säger Moa Lohne, Projektledare på Borås City

Lokalen som konceptet etablerats i ligger utmed ett av Borås bästa shoppingstråk.

För att förstärka en redan levande gata under julhandeln såg Anna Grundström Ahlqvist, affärsområdeschef på Castellum, möjligheten när förfrågan om lokalen kom från Borås City.

– Jag gillar idén att aktivera lediga lokaler i väntan på en mer långsiktig hyresgäst. Kan man hitta tillfälliga butiker eller koncept för att bidra till en bättre helhetsupplevelse för staden är det väldigt välkommet. Kan den dessutom, som i det här fallet, genera julstämning och pengar till välgörenhet är det än mer positivt, säger hon.

Tagit emot väl

På Borås City är man glada att initiativet mottagits så väl och de hoppas att fler ser möjligheter i detta.

– Det hade aldrig gått att genomföra ett sådant här pro bono-projekt om det inte hade varit för de företag som sponsrat med inredning, skyltmaterial, personal, inslagningsmaterial och inte minst hyran av lokalen. Men jag tror att alla aktörer var överens om att det finns något väldigt bra i detta på så många sätt. Nu hoppas vi det här får en snöbollseffekt, även under andra årstider, säger Caroline Wallin, Cityledare på Borås City