Susanne Ehnbåge är Stockmanns nya VD

Susanne Ehnbåge.

Stockmanns styrelse har utsett Susanne Ehnbåge till Stockmannkoncernens verkställande direktör med omedelbar verkan. Tidigare VD Jari Latvanen lämnar i och med detta bolaget.

Susanne Ehnbåge har sedan 2018 lett Stockmannkoncernens modebolag Lindex som VD. Hon har tidigare haft motsvarande uppdrag för NetOnNet Group.

– Vi är på rätt spår i vår förändring, helt i linje med vår strategi. Vi anser att det nu är rätt tidpunkt fortsätta stärka tillväxten genom en förändring i gruppens ledning. Susanne Ehnbåge har bevisligen ett starkt kunnande inom både detaljhandel och näthandel. Hon leder framgångsrikt både affärsverksamhet och människor i ett snabbt föränderligt marknadsläge samtidigt som hon levererar goda ekonomiska resultat, säger Stockmannkoncernens styrelseordförande Sari Pohjonen.

Driver strategiska prioriteringsområden

Själv konstaterar Susanne Ehnbåge att det är en stor ära att bli ombedd att leda Stockmannkoncernen.

Tove Westermarck.

– Både Lindex och Stockmanns varumärken är framgångsrika och utvecklas hela tiden tack vare noggrant utvalda sortiment och tjänster, en stark fokusering på hållbarhet samt investeringar i att utveckla digitaliseringen. Vi kommer att fortsätta att driva våra strategiska prioriteringsområden framåt i syfte att stärka tillväxten i bägge våra divisioner, säger Susanne Ehnbåge.

Även ny COO utsedd

Utöver uppdraget som koncernens verkställande direktör kommer Susanne Ehnbåge att fortsätta som Lindex verkställande direktör.

Stockmanns styrelse har även utsett Tove Westermarck till Stockmanndivisionens operativa direktör (COO).