Specsavers etablerar butik i drömläge

Frida Skarhall och Emma Sjöberg satsar på Göteborg och öppnar sin andra butik i Linnéområdet. (Foto Specsavers)

Specsavers utvecklar sin närvaro i Göteborg och öppnar i höst en ny butik på Linnégatan. Ett drömläge enligt de lokala entreprenörerna Emma Sjöberg och Frida Skarhall.

I samband med detta får den befintliga butiken på Kungsgatan ett ansiktslyft. Medans det arbetet pågår flyttas verksamheten till en pop up-butik, i samma lokal som senare blir den nya butiken i Linnéområdet.

Ett drömläge med atmosfär

Emma Sjöberg har drivit Specsaversbutiken på Kungsgatan sedan 2015, delägarkollegan Frida Skarhall som också är optiker blev delägare häromåret.

– Vi är fullbokade på såväl synundersökningar som utprovningar av glasögon och linser. Det var rätt läge att expandera, vi behöver en till lokal. Linnégatan är mitt drömläge, det händer så mycket i området och det är en härlig atmosfär, säger Emma Sjöberg.

Ansiktslyft med nytt koncept

Butiken i Linné blir ett komplement till verksamheten på Kungsgatan, menar Frida Skarhall.

– Man kan säga att vi skapar en stor butik i två lokaler. I och med öppnandet av nya butiken i Linné behöver vi anställa sex personer, så vi skapar även fler arbetstillfällen i Göteborg.

Men först ska alltså butiken på Kungsgatan, mitt emot Domkyrkan, få ett ansiktslyft med optikkedjans nya butiksinredningskoncept.

Öppning planerad till i höst

Nyöppning sker den 27 juni, efter midsommarhelgen. Under tiden renovering sker flyttas verksamheten tillfälligt till Linnégatan.

– I popup-butiken blir det helt vanlig verksamhet under två veckors tid. Sedan stänger vi Linnégatan och påbörjar renovering av lokalen inför den riktiga öppningen i höst, säger Emma Sjöberg.