Sjöö Sandström i samarbete med Gasell

Klocktillverkaren Sjöö Sandström, som säljer exklusiva klockor, inleder ett samarbete med e-handelsföretaget Care of Carl.
Bli medlem eller så kan du läsa även denna artikel!

Care of Carl 2


Clas Ohlson samarbetar med Tekniska museet

  Nyheter 2838
Genom ett samarbete med Tekniska museet och evenemanget Maker Tour bidrar Clas Ohlson till att sprida skaparglädje bland barn och unga.

Fabletics personaliserar med ny teknik

  Kundupplevelser 127 Omnichannel 243 Pro 3652 Måsteläsning 145
Efter att ha startats online växer nu Kate Hudsons varumärke Fabletics i högt tempo via fysiska butiker. Ny teknik har en central roll i satsningen – den möjliggör en sömlös och personaliserad upplevelse.

Bjuder in till Sveriges största baby shower

  Mode 204 Kundupplevelser 127 Nyheter 2838
Lindex arrangerar ”Sveriges största baby shower”. Evenemanget hålls på fem olika platser i Sverige i samarbete med Jessica Almenäs, Hannah Widell, Nina Campioni och Amanda Schulman. Under eventet kommer, enligt Lindex, en mängd olika aktiviteter att äga rum. Syftet är att skapa en härlig stämning och upplevelse för nyblivna mammor. Vill skapa möten – Med Sveriges … (läs mer)

Zalando halverar nordiska leveranstider

  E-handel 687 Logistik 73 Nyheter 2838
Nu står det klart att onlineplattformen Zalando öpnnar sin första nordiska distributionscentral i Brunna i Stockholms län. Det innebär i praktiken halverade leveranstider i regionen. I ett pressmeddelande konstaterar Zalando att det är avgörande att investera i utökad bekvämlighet. Detta för att möta efterfrågan från Zalandos kunder i Norden. De första paketen kommer lämna distributionscentralen … (läs mer)

Smakprovhytter lyfter fram matutbudet

  Butikskoncept 540 Pop up 99 Nyheter 2838 Pro 3652
För att lyfta fram sitt breda matutbud lanserar köpcentrumet nu tillfälliga smakprovhytter Här kan kunderna njuta av smakportioner av bland annat quesadillas och minibakelser.

Svenskt företag bakom obemannad butik

  Pro 3652 Butikskoncept 540 Ny teknik 330 Nya butiker 858
Den helt automatiska butiken är öppen dygnet runt. Det svenska företaget, som öppnade butiken ett år innan Amazon Go, menar att konceptet går att använda med en rad varukategorier.

Jesper Brodin ny VD för Ikea-koncernen

  Personer 78 Nyheter 2838 Karriär 74
Jesper Brodin tillträder som ny VD och koncernchef för Ikea-koncernen med start i september. Jesper är för närvarande VD på Ikea of Sweden, som ansvarar för Ikeas sortiments- och produktutveckling.

Fem trender i den nya tidens köpcentrum

  Kundupplevelser 127 Måsteläsning 145 Trender 358 Pro 3652
Köpcentrumet som vi känner det kan vara helt förändrat inom tio år. Det menar man i en ny rapport som har kartlagt fem framväxande tongivande trender.

Här testas nästa generation stormarknader

  Pro 3652 Nyheter 2838 Butikskoncept 540 Ny teknik 330
Samtidigt som dagligvarukedjan rapporterar en kraftigt accelererande onlineförsäljning experimenterar man med hur framtidens fysiska butik kommer att se ut. De två världarna är allt mer sammankopplade.

Jernhest öppnar sin första butik

  Nyheter 2838 Pro 3652 Nya butiker 858 E-handel 687
I juni öppnar Jernhest sin första butik som också blir ett showroom. Företaget, som har en tydlig bikerprofil, specialiserar sig på smycken och kläder för män.

Nya spelregler med digitala assistenter

  Pro 3652 Ny teknik 330 Produktutveckling 242 Trender 358
Digitala assistenter som Amazon Alexa spås bli "the next big thing" i retail. Och tekniken för med sig helt nya spelregler. Ett tecken på trenden är att Ikea nu lanserar produkter som är kompatibla med tekniken.

Apple bygger sin community med kunskap

  Kundupplevelser 127 Internationellt 980 Pro 3652
Från store till community. Nu lanserar Apple en stor satsning på workshops i samtliga butiker. Det är ännu ett steg mot att skapa något större än "bara" renodlade butiker.

Sephora öppnar i Forumgallerian

  Nyheter 2838 Köpcentrum 436 Nya butiker 858
Forumgallerian i Uppsala stärker utbudet när den internationella skönhetskedjan Sephora öppnar ny butik. Det blir Sephoras första i Uppsala, och den öppnar i augusti.

Allt mer populärt med självscanning

  Nyheter 2838 Undersökningar 286 Pro 3652 Ny teknik 330
Andelen självscannare har ökat dramatiskt. Kunderna gillar att använda tekniken och checkar gärna ut själva när det finns möjlighet. Det visar en ny undersökning.

Sandra ny teknikchef på Vasakronan

  Personer 78 Karriär 74 Nyheter 2838
Vasakronan har anställt Sandra Jonsson som teknikchef i Stockholm. Hon kommer närmast från en tjänst som Operations Manager på Schneider Electric Sverige.

10 food & beverage-trender i retail

  Trender 358 Kundupplevelser 127 Pro 3652 Nyheter 2838
Urbana marknader, Fast Fine Food och integrerade mathallar. Här är tio tunga trender att hålla koll på för dig som vill utveckla ett attraktivt materbjudande i detaljhandeln.

Anna ska leda butik nr 20

  Karriär 74 Nya butiker 858 Personer 78 Nyheter 2838
Efter 46 år inom tygbranschen öppnar familjeföretaget Ohlssons Tyger ytterligare en butik. Butikschef Anna Hansson har lång erfarenhet inom mode och design.

Ökad shoppingturism bakom samarbete

  Sociala medier 82 Shoppingturism 39 Pro 3652 Mode 204
Resia och Kappahl inleder ett samarbete med fokus på resor och mode. I en tävling söker man en reporter som ska rapportera i företagens sociala kanaler.

Stärkt upplevelse med teknik och design

  Visual Merchandising 104 Design 230 Butikskoncept 540 Pro 3652
Den övergripande missionen är att få fler att cykla. Under våren öppnar varumärket fyra butiker som med hjälp av innovativ exponering och ny teknik skapar en särskiljande butiksupplevelse.

Twist & Tango öppnar egen butik

  Cityhandel 136 Nyheter 2838 Nya butiker 858 Mode 204
Nu tar Twist & Tango steget och öppnar sin första skobutik i hjärtat av Göteborg, närmare bestämt i området Haga. Detta i samband med att varumärket lanserar sin tredje kompletta skokollektion. Enligt egen utsago är det skor tillverkade ”med största expertis i Portugal av det finaste lädret och med högsta kvalité”. Öppnar i augusti Ambitionen är … (läs mer)