Sara Öhrvall ny COO på Axel Johnson

Sara Öhrvall blir ny COO i koncernledningen på Axel Johnson. Hon väntas tillträda efter sommaren och kommer närmast från SEB där hon är Chief Transformation Officer. Som COO på Axel Johnson får Sara Öhrvall ett övergripande ansvar för att driva kommersiell och teknisk förnyelse inom gruppen.

Sara har en mångårig erfarenhet av ledande positioner inom finanssektorn, medier och fordonsindustrin, med förnyelse, produkt- och teknikutveckling som röd tråd.

Hon har tidigare varit chef för R&D i koncernledningen på Bonnier och dessförinnan bland annat produktutvecklingschef på Volvo Cars. 

Hon sitter idag i styrelsen för bland annat Bonnier Books, Bonnier News, SNS och Vinnova och har tidigare varit styrelseledamot i bland annat SEB, Investor och Axel Johnson-ägda Kicks.

Spännande tidpunkt att ansluta

– Jag är stolt över att Sara väljer att ansluta till oss på Axel Johnson. Hon kommer med en unik kombination av djup kompetens inom förnyelse och tech, och sektormässig bredd, säger Mia Brunell Livfors, VD, Axel Johnson.

– Det är en oerhört spännande tidpunkt att få ansluta till Axel Johnson. Gruppen är i snabb förnyelse utifrån en fantastisk plattform, med det långsiktiga familjeägandet och viljan att bygga hållbara affärer som grund, säger Sara Öhrvall.

Om Axel Johnson Koncernbolagen består idag av Axel Johnson International, AxSol, Kicks, Martin & Servera, Novax, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood och Dustin.