Ombori rekryterar H&M:s innovationschef

Oskar Jakobsson lämnar H&M-gruppen och rollen som Head of Solution & Innovation, för snabbväxande Ombori. Han börjar i sin nya roll 1 maj med ansvar att driva utvecklingen och expansionen av Ombori Grid och Marketplace.

Ombori bygger digitala upplevelser i fysiska miljöer. Tjänsterna Ombori Grid och Ombori Marketplace gör det möjligt att snabbt implementera lösningar som bland annat self-scanning, curbside pick up och click-n-meet.

Ombori grid tillhandahåller lösningar för digitala skärmar och mobila enheter i butiker i över 27 länder. Man arbetar med stora aktörer som H&M, Ikea och Kjell & co.

Tar med sig lång erfarenhet av retail

– Vi som bolag är helt rätt placerade och produkten i sig ligger verkligen i framkant. Det har inte minst senaste årets pandemi visat och nya kunder adderas hela tiden, säger Oskar Jakobsson.

Själv tror han att erfarenheterna från bland annat H&M blir centrala i den nya rollen.

– Jag tror att min erfarenhet från 20 år på kundsidan inom retail samt inte minst mina år på H&M med ansvar för innovation och tester inom retailmiljön kommer vara till stor nytta för Ombori, men även för alla våra kunder framöver. Jag vet vilka utmaningarna i retail är och har koll på trender och framtidsspaningar.