Ny VD och koncernchef för Martin & Servera

Styrelsen i Martin & Servera har utsett Liv Forhaug till VD och koncernchef. Hon kommer närmast från rollen som direktör för strategi och affärsutveckling för Ica Gruppen.

Liv Forhaug har arbetat inom Ica och ingått i koncernledningen sedan 2013. Innan dess har Liv Forhaug ett långt förflutet som konsult och partner på McKinsey.

Utvecklat e-handel

Under åren på Ica Gruppen har hon bland annat lett utvecklingen och lanseringen av Icas e-handel samt arbetat med förvärv och utveckling av bolag. Däribland Apotek Hjärtat och Min Doktor.

– Martin & Servera är en välskött bolagsgrupp med en stark position, kända varumärken och som ligger långt fram på många sätt. Det är en bransch där det händer mycket. Måltidsbeteenden förändras, digitalisering påverkar – det finns många olika spännande möjligheter framöver, säger Liv Forhaug.

Intensiv utvecklingstakt

De senaste åren har inneburit en intensiv utvecklingstakt för Martin & Servera, bland annat med en stark e-handelstillväxt, flera företagsförvärv, etablering av ny fisk- och skaldjursverksamhet och ett stort fokus på hållbarhetsfrågor.

Liv Forhaug tillträder rollen om koncernchef för Martin & Servera senast den 1 oktober.

Foto: André de Loisted.


Läs även: Detaljhandelns tyngsta trender 2019