Ny tillförordnad CIO på Åhléns

Stefan Hasselgren har rekryterats som tillförordnad Chief Information Officer på Åhléns med ansvar för Åhléns IT-funktion. Med erfarenhet inom IT och strategiarbete kommer, enligt ett pressmeddelande, Stefan fylla en viktig roll genom att vidareutveckla Åhléns IT-förmåga.

Åhléns genomför stora satsningar inom e-handeln för att skapa ett relevant erbjudande för dagens och morgondagens kunder.

Säkerställer att rätt förutsättningar finns

För att säkerställa att rätt förutsättningar finns inom IT-området har Stefan Hasselgren under hösten rekryterats som tillförordnad CIO.

– När nu Åhléns ställer om hela verksamheten för att kunna bli en opti-spelare fullt ut med digital och fysisk handel i samverkan så är rätt IT-infrastruktur en viktig möjliggörare. Med Stefans gedigna erfarenhet och bakgrund inom IT och Retail blir han en mycket viktig tillgång för oss i vår digitaliseringsresa framåt, säger Annica Hagen, VD på Åhléns.

Mer än 30 års erfarenhet

Stefan har mer än 30 års erfarenhet inom strategi, IT och supply chain, där han främst har arbetat inom retail och FMCG med bolag som Rusta, Lantmännen, Coop och Academic Work.

– Åhléns har en spännande resa framför sig att bli Sveriges ledande e-handlare med optimal fysisk närvaro som jag ser fram emot att få vara en del av fram till en permanent efterträdare som långsiktigt framöver kan ta Åhléns IT-arbete till nästa nivå är på plats, säger Stefan Hasselgren.