Ny försäljningschef på Apoteksgruppen

Apoteksgruppen befinner sig i en tillväxtfas och har på senaste tiden rekryterat till flera tunga poster i bolaget. Nu stärker de upp försäljningsteamet med en ny försäljningschef.

Erik Sjögren tillträder tjänsten 3 juni. Han kommer närmast från rollen som Senior Brand Director på Adidas.

Han kommer i sin roll som försäljningschef på Apoteksgruppen att fokusera på att utveckla apotekens lönsamhet och fortsätta arbetet med att leverera branschens bästa kundbemötande.

Arbetade tillsammans på Adidas

– Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Erik under min tid på Adidas och jag vet att han, utöver att ha en utvecklad affärsmässighet, leder med både hjärta och hjärna. Erik har en fin förmåga att få människor med sig och är en sann lagspelare, vilken blir en extra tillgång i det förändringläge vi befinner oss i, säger Sara Mohammar, VD på Apoteksgruppen.

– Apoteksbranschen är under utveckling på ett helt annat sätt än många andra branscher, där det råder mer stagnation. Det lockar mig. Resan man gjort från att vara statligt ägda till privat bolag är spännande och jag ser att jag med min bakgrund kan tillföra en hel del när det gäller fortsatt utveckling och modernisering av Apotekgruppens erbjudande, säger Erik Sjögren.


Läs även: Detaljhandelns 50 tyngsta buzzwords