Ny etableringschef på Axfood

Thomas Gäreskog, tidigare VD på Hemköp och idag affärsutvecklare inom Axfood, blir ny etableringschef på Axfood. Detta med målet att fortsätta expandera koncernens olika butikskoncept med nya etableringar i hela landet.


Thomas Gäreskog ska driva Axfoods arbete med butiksetableringar, optimering av butiksnätverket, hyresförhandlingar och olika typer av tjänster och lösningar i butikerna.

– Konkurrensen om bra lägen är hård och bra och framgångsrika butiksetableringar är nyckeln till att man ska kunna bedriva framgångsrik och lönsam verksamhet under lång tid, säger Thomas Gäreskog.

Axfood har under de senaste åren haft en expansionstakt om cirka 5–10 nya butiker om året för Willys, Willys Hemma, Hemköp, Snabbgross och Eurocash.

Ser stor potential i fortsatt expansion

Man ser stor potential i att fortsätt tillväxt för dessa butikskoncept även i framtiden.

– Med Thomas Gäreskogs kunnande och unika erfarenhet från den svenska dagligvarubranschen skapar vi de allra bästa förutsättningarna för att optimera och stärka vårt etableringsarbete, säger Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood.

Thomas tillträder sin nya tjänst den 3 maj och efterträder nuvarande etableringschef Markus Åberg, som valt att lämna Axfood.