Ny chef för vardagshandel på CBS

Under augusti och september ställs de sista Nettobutikerna om till Coop. Det innebär att Coop Butiker & Stormarknader (CBS) kommer att ha 250 butiker inriktade på vardagshandel. Ny chef blir Jim Törnroth, i nuläget chefsjurist och etableringsansvarig.

I samband med att Nettos verksamhet avvecklas senare i höst kommer Patrik Levin att lämna bolaget för att bli ny VD för Gekås i Ullared.

Tar för första gången marknadsandelar

Under första halvåret 2020 har Coop Butiker & Stormarknader haft en stark försäljningsutveckling och för första gången sedan bolaget bildades tagit marknadsandelar.

Nu inför hösten rustar bolaget för fortsatt ökad tillväxt med nya ledare. De 250 vardagshandelsbutikerna kommer från första september få Jim Törnroth som högsta chef.

Samtidigt förstärker CBS marknads- och försäljningsorganisationen. Helena Mattsson, tidigare chef för vardagshandel har utsetts till ny marknads- och försäljningschef. I det nya teamet som totalt omfattar 14 medarbetare kommer Ola Andersson att vara ansvarig för storhandel och Emma Jansson för vardagshandel. Felix Sallsted blir ansvarig för marknads- och försäljningsanalys.

Går in i en ny fas

– Vi tar nu nästa stora steg i vår affärsplan och gör det genom att bygga en ny generation ledare. Den nya marknads- och försäljningsorganisationen ska flytta fram vår position ytterligare inom pris, utöka vårt erbjudande inom food service och färdigmat, stärka hållbarhetsprofilen och utveckla vårt omni-erbjudande så vi alltid finns tillgängliga för våra medlemmar, säger Christian Wijkström, VD Coop Butiker & Stormarknader.

Den nya organisationen träder i kraft den 1 september.