Maria är ny affärsområdeschef för mode

 

Maria Ulfsdotter Gemzell har utsetts till ny affärsområdeschef för mode på Åhléns. Hon kommer närmast från en tjänst som funktionschef för inköpsstrategi H&M och har lång erfarenhet inom detaljhandeln.

– Åhléns är ett av Sveriges absolut mest spännande varumärken inom mode, en position som jag kommer arbeta för att vårda och utveckla. Jag vill bidra till att inspirera våra kunder genom att ständigt utveckla Åhléns egna modevaror samt vårt stora utbud av varumärken, säger Maria Ulfsdotter Gemzell.

Lång erfarenhet från H&M

Maria Ulfsdotter Gemzell började på H&M som Inköpscontroller år 2000. Under sina 17 år på företaget var hon bland annat sektionschef för damkläder, accessoarer och damskor, projektledare för designsamarbeten samt  avdelningschef för H&M:s centrala designavdelning. Sedan 2016 har hon arbetat som funktionschef för inköpsstrategi på H&M.

– Vi är väldigt glada att rekrytera Maria till vårt team. Hon har en gedigen bakgrund inom detaljhandeln och kommer att bidra till att ytterligare stärka Åhléns modeerbjudande, säger Gustaf Öhrn, VD på Åhléns.