Malin ny logistikdirektör för Arla i Sverige

Arla har rekryterat Malin Leander till tjänsten som logistikdirektör. Hon har tidigare bland annat varit ansvarig för logistik och supply chain på P&G i Norden.

– Arla har en oerhört spännande logistikkedja som sträcker sig från mjölkupphämtningen hos ägarna, mjölkbönderna, ända till leverens av slutprodukt till kunderna. Jag ser fram emot att samarbeta med kunderna för att hitta gemensamma förbättringar och att leda Arlas logistikutveckling i framkant, säger Malin Leander.

Kliver in i ledningsgruppen

Malin Leander kommer att sitta såväl i den svenska ledningsgruppen för Arla som i den globala ledningsgruppen för logistik.

– Malin Leander ska leda och slutföra omställningen av Arla Sveriges fordonsflotta till 100 procent fossilfritt. Med målet att vara fossilfria år 2020 ligger vi redan nu bland de främsta i Sverige, säger Patrik Hansson VD Arla Sverige.


Arla 3


Christina Tillman ny VD för Happy Plugs

  Nyheter 3080 Karriär 134 Mode 242 Personer 139
Christina Tillman har utsetts till ny VD för Happy Plugs. Hon ska stödja den snabba internationella expansionen och bidra med sin erfarenhet av att leda globala varumärken. Andreas Vural fortsätter arbeta operativt på Happy Plugs som vice ordförande. Happy Plugs, som introducerat fashion tech inom konsumentelektronikbranschen, meddelar att Christina Tillman har utnämnts till verkställande direktör. En … (läs mer)

Andreas ny VD på Best of Brands

  Personer 139 Nyheter 3080 Mode 242 Karriär 134
Best of Brands har utsett Andreas Giambanco som ny verkställande direktör. Andreas arbetar sedan tidigare i bolaget och kommer närmast från en roll som Retail Manager och innan dess som butikschef för Best of Brands butik i Sickla.

Lena ny retailuthyrare på AMF Fastigheter

  Karriär 134 Köpcentrum 486 Personer 139 Nyheter 3080
Lena Rune börjar som retailuthyrare på AMF Fastigheter. Hon har tidigare arbetat som Leasing Manager för Täby centrum och centrumchef för Mall of Scandinavia.

Bella ny strategi- och kommunikationsdirektör

  Karriär 134 Nyheter 3080 Personer 139
Lidl Sverige förstärker nu företagsledningen med en kommunikationsstrateg. Bella Goldman har tillsatts som strategi- och kommunikationsdirektör.

Therese blir ny VD på Butterick’s

  Karriär 134 Personer 139 Nyheter 3080
Therese Carlsson tillträder som ny VD på Butterick’s och efterträder Bengt Olander vid årsskiftet. Therese kommer närmast från tjänsten som företagets affärsutvecklingschef.

Peter ny sälj- och marknadschef på FDT

  Nyheter 3080 Karriär 134 Personer 139
Peter Eklund blir ny sälj- och marknadschef på FDT med placering i Stockholm. Han har sammanlagt över 30 års erfarenhet inom retail. Tidigare arbetsgivare är bland annat H&M, Ur & Penn, Fjällräven och Halti. Peter kommer närmast från en roll som landschef Sverige och KAM för Norden på SES-Imagotag. Ska utveckla erbjudandet – Med hjälp … (läs mer)

Anna ny marknadsområdeschef på Humlegården

  Personer 139 Karriär 134 Nyheter 3080
Humlegården förstärker sitt team genom rekryteringen av Anna Winbergh som ny marknadsområdeschef. Med rollen kommer ansvar för flera fastigheter i bolagets bestånd i Stockholms innerstad.

Tina ny koncernchef i Paulig Group

  Karriär 134 Nyheter 3080 Personer 139
Tina Andersson har utnämnts till tf. koncernchef i Paulig Group. Sedan augusti 2016 har hon ansvarat för koncernens strategi- och tillväxtverksamhet.

Sofia ny senior konsult på HUI

  Nyheter 3080 Personer 139 Karriär 134
I dag börjar Sofia Zere på HUI i rollen som senior konsult. Hon kommer jobba med analys och strategi inom handel, besöksnäring och destinationsutveckling.

Maria är Åhléns nya affärsområdeschef för mode

  Mode 242 Nyheter 3080 Personer 139 Karriär 134
Maria Ulfsdotter Gemzell har utsetts till ny affärsområdeschef för mode på Åhléns. Hon kommer närmast från en tjänst som funktionschef för inköpsstrategi på H&M och har lång erfarenhet inom detaljhandeln.

Nina ny VD på Interflora

  Nyheter 3080 Karriär 134 Personer 139
Från och med den 1 september är Nina Lindvall ny VD på Interflora. Hon kommer senast från rollen som affärsområdeschef för Åhléns Mode. Hon efterträder Magdalena Persson, som tillträtt som styrelseordförande för börsbolaget Affecto. Potential att utveckla erbjudandet – Interflora representerar en ljuvlig produkt, under ett välkänt och inarbetat varumärke och har en lång tradition … (läs mer)

Christian VD på Coop Butiker och Stormarknader

  Nyheter 3080 Karriär 134 Personer 139
Som ett led i Coop Sveriges förändringsresa har man hållit bolagsstämma och utsett en styrelse i dotterbolaget Coop Butiker och Stormarknader (CBS). Styrelse har i sin tur utsett Christian Wijkström till VD

Michael ny CTO på Ellos Group

  Karriär 134 E-handel 748 Personer 139 Nyheter 3080
Ellos Group har rekryterat Michael Jarestad som CTO. Under de senaste två åren har Michael varit partner och CTO på na-kd.com.

Generationsskifte i Triumf Glass

  Personer 139 Nyheter 3080 Karriär 134
Anders Müntzing lämnar VD-rollen 1 september 2017 för att fokusera på företagets prioriterade utvecklingsprojekt. Styrelsen har utsett Alexander Müntzing till ny VD.

Niclas Heurlin ny VD på Storm Commerce

  Personer 139 E-handel 748 Nyheter 3080 Karriär 134
Niclas Heurlin är från den 22 augusti ny VD för Storm Commerce. Tidigare VD Stefan Sånnell fortsätter i bolaget som Chief Delivery Officer med ansvar för leveransorganisationen.

Maria ny IT-direktör för Ica Gruppen

  Nyheter 3080 Personer 139 Karriär 134
Maria Lundberg blir ny IT-direktör (CIO) för ICA Gruppen. För att man bättre ska kunna tillvarata möjligheterna med digitaliseringen och ytterligare stärka koncernsynergier tar hon också plats i koncernledningen. 

Glenda är ny marknadschef på KappAhl

  Nyheter 3080 Mode 242 Personer 139 Karriär 134
Sedan mitten av augusti är Glenda Marevind KappAhls nya Brand & Marketing Manager. Glenda kommer närmast från mediebyrån MEC och har innan dess arbetat många år inom Lindex.

​Oscar Tjärnberg ny VD för Skånska Byggvaror

  Nyheter 3080 Personer 139 Karriär 134
Oscar Tjärnberg blir ny VD för Skånska Byggvaror med start den 1 oktober 2017. Han kommer närmast från rollen som VD för Lekmer.

Elisabeth Peregi blir tf. VD på Lindex

  Mode 242 Karriär 134 Nyheter 3080 Personer 139
Elisabeth Peregi, som för närvarande är landschef för Lindex Sverige, har med omedelbar verkan utnämnts till tf. verkställande direktör för Lindex. 

Benedicte är Byggmax nya landschef

  Personer 139 Nyheter 3080 Karriär 134
Benedicte Inversini ansluter till Byggmax Group som ny landschef för Byggmax Norge. Hon är för närvarande VD för Torshov Bilrekvisita.