Lindex tillsätter hållbarhetsdirektör

Anna-Karin Dahlberg har utsetts till hållbarhetsdirektör för Lindex och ny medlem i koncernledningen. Hon har tidigare bland annat varit sortimentschef. Anna-Karin tillträdde sin nya tjänst den 1:a februari.

– Anna-Karin har i många år jobbat nära ledningsgruppen och med hennes nya roll kommer vi kunna ta ytterligare kliv på vår resa som ett globalt modeföretag där hållbarhet är en integrerad del av vår affär, säger Susanne Ehnbåge, VD på Lindex. 

Under sin tid på Lindex har hon under de senaste 17 åren haft ledande befattningar inom modeföretaget, bland annat som sortimentschef och ansvarig för Lindex produktionskontor i Kina, Indien samt Hong Kong.

En omfattande transformation

De senaste åren har Anna-Karin drivit det globala hållbarhetsarbetet på Lindex och kommer senast från rollen som hållbarhetschef.

– Det är en spännande tid på Lindex där vi befinner oss i en omfattande transformation som berör alla delar av bolaget och utvecklar vår affär med hållbarhet i kärnan. Med våra höga ambitioner, skarpa målsättningar och engagerade medarbetare ser jag fram emot att tillsammans fortsätta jobba mot vårt hållbarhetslöfte att göra skillnad för framtida generationer, säger Anna-Karin Dahlberg.