Lindex i samarbete med von Brömssen

Lindex lanserar ett designsamarbete med den svenska mönsterdesignern Emma von Brömssen. Tillsammans har Emma och Lindex skapat en kollektion med nattplagg, som även inkluderar mini me-plagg med pyjamas för barn och baby.

Emma von Brömssen grundade sitt varumärke 2008. Fokus är satt på hållbarhet och kvalitet i kombination med harmoniska, nordiska färgtoner och mönster inspirerade av naturen. 

– Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Emma von Brömssen. Kombinationen av hennes fantastiska mönster och mjuka, sköna kvaliteter skapar tidlösa favoriter, plagg att älska år efter år, säger Madelene Ullbro, Design and Buying Manager Lingerie på Lindex.

Förbättra tillgången på vatten

Tillsammans har Emma och Lindex skapat en unik kollektion med nattplagg, som även inkluderar mini me-plagg med pyjamas för barn och baby.

Tio procent av försäljningen går till WaterAid och deras arbete att förbättra tillgången till rent vatten och sanitet över hela världen. 

– Jag fastnade för Lindex inkluderande kvinnosyn och arbetet de gör för kvinnor i Sverige men också globalt. Som fristående designer, kan jag genom detta samarbete använda mig av Lindex storlek för att vara med och göra skillnad för utsatta kvinnor i länder som saknar tillgång till rent vatten, säger Emma von Brömssen.

Säljs online och i utvalda butiker

Kollektionen består av tolv plagg inklusive pyjamas, kimonos och accessoarer och är tillgänglig på lindex.com och i utvalda butiker från 2 december.