Lidl rekryterar hållbarhetschef från Axfood

Hållbarhetsexperten Caroline Kjerstadius börjar som Lidl Sveriges hållbarhetschef vid årskiftet. Hon har mångårig erfarenhet från Axfoodkoncernen där hon bland annat arbetat som hållbarhetsansvarig på Dagab och som hållbarhetsstrateg på Axfood tillsammans med Åsa Domeij.

Redan nu smygstartar Caroline Kjerstadius i sin nya roll vid Nordic Organic Food Fair. Där ska hon samtala om ekologiska varor med bland annat den danska ministern ansvarig för livsmedel och jordbruk, Rasmus Prehn.

Lidl vill inspirera och motivera

Caroline Kjerstadius kommer i egenskap av hållbarhetschef leda det operativa arbetet.

– Lidl kan inte på egen hand lösa rådande klimatproblem eller att den biologiska mångfalden på många ställen i världen är hotad, men kan genom sitt hållbarhetsarbete visa omvärlden att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand. Vi kan på så vis inspirera och motivera fler till att ställa om till en grön tillväxt, säger Caroline Kjerstadius.

En drömrekrytering enligt Lidl

Caroline har, enligt ett pressmeddelande från Lidl, gedigen kunskap om hållbarhet inom hela livsmedelskedjan.

– Med hennes gedigna erfarenhet av hållbarhet inom vår bransch, i kombination av hennes kunskap kring vår affär samt en förmåga att realisera våra hållbarhetsambitioner ser vi att detta är en drömrekrytering, säger Bella Goldman, varumärkes-, CSR- och kommunikationsdirektör på Lidl Sverige.

Caroline tillträder formellt den 10 januari.