Jula öppnar nytt varuhus på Nordby

Karl-Johan Blank, ägare av Jula Holdingkoncernen.

Till sommaren öppnar ett nytt Julavaruhus vid Strömstad på handelsområdet Nordby. Det nya varuhuset blir cirka 3 000 kvadratmeter stort och öppnar inne i Nordby Shoppingcenter.

När det öppnar blir det Julas 66:e varuhus på den svenska marknaden och det 127:e totalt.

– Vi ser verkligen fram mot öppningen på Nordby. En mycket stark handelsplats i regionen som vi hållit koll på under lång tid, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare.

Stärker sin position i gränshandeln

Han menar att varuhuset kommer göra områdets handelsplats än mer attraktiv.

Jula öppnar inne i Nordby Shoppingcenter i Strömstad.

− Vi hade bra konstruktiva förhandlingar med Olav Thon, som är delägare i Nordby, för några år sedan. På detta sätt har vi lyckats få till en bra placering mitt i centrat, med en bra möjlighet att lyfta vårt varumärke. Med vårt nya varuhus på Nordby förstärker vi vår närvaro i regionen vilket även kommer stärka vår position gällande gränshandeln avsevärt, säger Karl-Johan Blank.

Vill finnas nära kunderna

Jula säger sig vara en drivande kraft i att skapa framtidens fysiska handelsområden och arbetar utifrån en långsiktig plan.

– Vi vill finnas nära våra kunder och vi vill hjälpa människor att fixa saker själva och skapa förutsättningar för att kunna handla på det sätt man vill, säger Karl-Johan Blank.