Johan Lagercrantz ny VD på MatHem

I december tillträder Johan Lagercrantz som ny VD på MatHem. Han kommer närmast från rekryterings- och bemanningsbolaget Randstad Sweden Group där han varit VD. 

Dessförinnan var Johan Lagercrantz VD för Proffice Industrial and Logistics och innan dess satt han på VD-stolen på bemanningsföretaget Komet. Han har även haft flera försäljnings- och marknadsföringspositioner inom telekommunikation.

Spännande företag

– MatHem är ledande inom e-handel för mat vilket är ett område som växer väldigt snabbt och ligger helt rätt i tiden. Jag kan inte tänka mig ett mer spännande företag att få jobba med, säger Johan Lagercrantz.

Nu finns ambitionen att lyfta MatHem till en ny nivå med hjälp av rätt fokus och satsningar.

– Jag ser enormt stor utvecklingspotential i MatHem, som i mina ögon är den mest spännande plattformen inom svensk livsmedelsindustri, säger Johan Lagercrantz.

Händelserikt år

År 2019 har varit händelserikt för MatHem. Kinnevik klev in som delägare i februari och grundarna Tomas och Karolin Kull valde i maj att lämna sina operativa poster.

Sedan dess har Andreas Bernström som är styrelseordförande agerat arbetande styrelseordförande i väntan på MatHems nya VD.

– Johan är en stark ledare, med gedigen erfarenhet och bevisad förmåga att leverera resultat. Han har också ett stort matintresse vilket, i kombination med 10 års erfarenhet i bemanningsbranschen, gör honom till rätt person för denna rollen, säger Andreas Bernström, styrelseordförande i MatHem.