Intersport utser ny VD och ordförande

Pontus Pettersson och Niclas Eriksson.

Styrelsen i Intersport Sverige har utsett Pontus Petersson till ny VD och koncernchef. Pontus kommer närmast från positionen som CFO, vilket han varit sedan 2017. I samband med VD-bytet utses Niclas Eriksson till ny styrelseordförande. Niclas är VD för Elgiganten och har varit styrelseledamot i Intersport sedan 2018. 

Pontus har under 10 års tid haft flera nyckelroller inom koncernen, inklusive affärsutveckling, logistik och IT.

Pontus ersätter Marcus Wibergh som valt att gå vidare efter mer än tre år som VD. Marcus fortsätter som rådgivare till Intersport fram till februari 2021.

– Intersport har en viktig funktion för idrotten i dag, inte minst tack vare vår starka lokala förankring, ett rikstäckande butiksnät och roll i föreningslivet. Vi ska bygga vidare på denna unika styrka för att möta framtidens handel, samtidigt som vi fortsätter bidra till ett bättre samhälle, säger Pontus Petersson.

Ny styrelseordförande utsedd

I samband med VD-bytet utses Niclas Eriksson till ny styrelseordförande.

– Sportbranschen befinner sig i en spännande transformation vilket skapar både möjligheter och utmaningar. Jag är övertygad om att Intersport, tack vare sin starka marknadsposition och duktiga medarbetare, kommer att ta vara på dessa möjligheter, säger Niclas Eriksson.

Pontus tillträder som VD för Intersport den 2 november 2020.