E-handel och mode i fokus för NK Retails VD

Den 1 april tillträder Susanne Ekendahl Weisten som ny VD på NK Retail. Hon kommer närmast från rollen som bolagets operativa chef och har sammanlagt nio års erfarenhet från olika ledande befattningar på Departments & Stores.

I början av februari i år förvärvade Nordiska Kompaniet Departments & Stores verksamhet som placerades i ett nytt dotterbolag med namnet NK Retail AB.

Bolaget driver i nuläget sammanlagt cirka 40 avdelningar på NK Stockholm och NK Göteborg, vilket utgör cirka 25 procent av det totala antalet avdelningar på varuhusen.

Många som känner igen Susanne

Susanne Ekendahl Weisten har 25 års erfarenhet inom detaljhandeln där hon haft roller som regionchef, försäljningsdirektör och nu närmast rollen som Chief Operating Officer på NK Retail.

Utöver två längre perioder hos Departments & Stores har Susanne bland annat arbetat för Filippa K, JC, Guldfynd och Skopunkten.

– Vi är många på NK som känner Susanne Ekendahl Weisten väl från hennes år på Departments & Stores och som vet vilken god ledare hon är samt vilken bred och djup kunskap hon har av att bedriva retail, säger Bo Wikare, VD, Nordiska Kompaniet.

Modeavdelningar prioriterade

Susanne ser fram mot att få arbeta med den fortsatta utvecklingen av verksamheten.

– Jag har en stark passion för retail och är stolt över de positiva kundupplevelser NK Retail skapar för NK:s kunder, både i varuhusen och online. Jag ser fram emot att som VD arbeta operativt och fokuserat med bland annat utvecklingen av våra koncept där nya modeavdelningar på damplanen i Stockholm och Göteborg är prioriterade, säger Susanne Ekendahl Weisten.

Ytterligare ett fokusområde är den fortsatta utvecklingen av NK:s e-handel