Coop utser ny affärschef för Xtra

Sven Skarlöv har rekryterats av Coop Sverige.

Sven Skarlöv blir ny affärschef för butiksformatet Xtra inom Coop Sverige. Han har lång erfarenhet från dagligvaruhandeln, bland annat som försäljningschef inom Hemköp och Tempo.

Sven Skarlöv kommer närmast från en roll som chef fär kommersiell handel inom OKQ8. Han tillträder sin nya roll i början av november.  

– Sven har både bred och djup kompetens från kommersiell verksamhet inom dagligvaruhandeln och erfarenhet från kooperativt företagande med medlemmen i fokus, säger Per Magnusson, affärsområdesdirektör för Kedja inom Coop Sverige.

Kedjan består av ett 50-tal butiker

Under 2021 började Coop testa det nya butiksformatet Xtra. Under 2022 lanserades sedan butiksformatet stort och i nuläget finns fler än 50 butiker runt om i Sverige och fler kommer att tillkomma.

– Formatet är helt rätt i tiden och jag tror mycket på den strategiska riktning som Coop är inne på. Jag drivs av ett kommersiellt fokus på att hela tiden utveckla kunderbjudandet och jag ser fram emot att få göra det hos Coop med dess starka medlemsfokus, säger Sven Skarlöv.