Coca-cola och Axfood i samarbete med Einride

Coca-Cola European Partners ska använda Einrides autonoma, elektriska transportsystem som en del i arbetet att expandera inom digitaliserad distribution.

I samarbete med Axfood lanseras en pilot under 2020 på Coca-Cola European Partners anläggning i Jordbro utanför Stockholm.

Einrides förarlösa fordon introduceras i ett transportflöde mellan respektive företags lager.

Omställning till hållbart transportsystem

– Vårt partnerskap med Einride är början på en omställning till ett mer hållbart och effektivt transportsystem som gör att vi kan minska våra utsläpp. Det känns spännande att nu inleda partnerskap med innovation- och teknikbolag och kunder, för att tillsammans skapa synergier som tar oss framåt, säger Sofie Eliasson Morsink, VD, Coca-Cola European Partners Sweden.

Einrides partnerskap med Coca-Cola löper under de närmaste åren och ska utforska möjligheterna att förbättra hållbarhet och effektivitet i transportnätverket.

Robert Falck, VD och grundare av Einride.

– Transporter står för cirka sju procent av de globala koldioxidutsläppen och har bara genomgått stegvisa förändringar de senaste decennierna. Vi är stolta över att ett ledande FMCG-företag som Coca-Cola European Partners valt att ansluta sig till den växande rörelse som idag finns kring intelligenta transporter, säger Robert Falck, VD och grundare av Einride.

Ger kunskap om autonoma transporter

Axfood ser detta som en möjlighet att lära sig mer.

– Samarbetet med Einride och Coca-Cola European Partners är ett innovativt och spännande kliv inom fordonselektrifiering, men också ett första steg för att lära oss mer om möjligheterna med autonoma fordon, säger Helena Blom, transportchef på Dagab, Axfoods inköps- och logistikbolag.


– kan då läsas även utan medlemskap