Body Shops grundare till Myrornas styrelse

Britt-Marie Börjesson.

Britt-Marie Börjesson, grundare av svenska Body Shop, tar plats i Myrornas styrelse. Med sin gedigna erfarenhet inom hållbarhetsfokuserad detaljhandel ska hon stärka Myrornas hållbarhetsarbete i hela kedjan.

Myrornas nytillträdda styrelseledamot Britt-Marie Börjesson har över 40 års erfarenhet inom detaljhandel.

Under 1979 tog hon den brittiska skönhetskedjan Body Shop till Sverige. Med produkter där etiskt medvetna källor och ingredienser med naturligt ursprung slog man sig in på en marknad där syntetiska och kemiska produkter var standard.

– Mitt styrelseuppdrag hos Myrorna känns väldigt spännande och viktigt i en värld där hållbarhet är allt. Jag har jobbat med miljöarbete sedan slutet av 80-talet och ser fram emot att bidra med mina erfarenheter, säger Britt-Marie Börjesson.

Arbetar för en snabbare omställning

Myrorna driver ett 30-tal butiker och en webbshop där allt överskott från försäljningen går till Frälsningsarméns sociala arbete i Sverige.

Men man jobbar även aktivt tillsammans med forskare, myndigheter, miljöorganisationer och andra second hand-aktörer för att påverka bransch och konsumenter till en snabbare omställning till cirkulär konsumtion. Bland annat kring aktuella frågor som avfallsdirektiv och producentansvar.

– Britt-Marie är en väldigt erfaren person när det kommer till hållbar retail, vilket har ett stort värde för oss i vår fortsatta utveckling, säger Caroline Andermatt, VD på Myrorna.