Yvonne Magnusson-Norling ny VD på Indiska

Yvonne Magnusson-Norling blir ny VD på Indiska. Yvonne har tidigare varit VD på Departments & Stores Europe, Cervera samt dotterbolagschef på Villeroy & Bochs nordiska och baltiska verksamheter. Hon kommer närmast från ett uppdrag med omstrukturering av Marenor och Fiskeriet i Sverige.

Indiskas verksamhet säkrades i november 2022 genom förvärv av Indiska Magasinets tillgångar från dess konkursbo. Ny ägare är Färna Invest.

Förmåga att skapa lönsamhet

I samband med förvärvet utsågs Eva Kaijser till tillförordnad VD. Detta med uppdrag att säkerställa en snabb och effektiv uppstart med leverantörer, samarbetspartners för butiksnätet och e-handeln i det nystartade bolaget. Ett arbete som nu till stora delar är genomfört.

– Jag är glad att Yvonne blir ny VD på Indiska och tar ansvaret för nystarten. Yvonne har en gedigen erfarenhet inom detaljhandeln och en bevisad förmåga att skapa lönsamhet i de bolag hon verkat i. Hennes ledarskapsförmåga tillsammans med Indiskas duktiga medarbetare kommer att vara en stor tillgång för bolagets fortsatta utveckling, säger Gerald Engström, ägare av Färna Invest.

Stärka position och skapa lönsamhet

Inte helt oväntat hamnar lönsamhet i fokus den kommande tiden.

– Det känns spännande att få bli en del av Indiska med sin långa historia och starka varumärke. Jag ser fram emot att tillsammans med medarbetarna skapa tillväxt, stärka Indiskas marknadsposition och säkerställa lönsamhet, säger Yvonne Magnusson-Norling.

Hon tillträder sin tjänst den 9:e januari 2023