Världspremiär för vegetarisk Maxrestaurang

 

way_out_west_Max_ht_1

Tidigare i år femdubblade Max utbudet av vegetariska alternativ genom lanseringen av Green-familjen. Nu tar hamburgerkedjan nästa steg för att bli mer klimatsmart och öppnar en helt vegetarisk restaurang på musikfestivalen Way Out West i Göteborg. 

– Lanseringen av Green-familjen är vår största succé någonsin, men vi nöjer oss inte med det. Nu tar vi nästa steg för att ännu fler ska upptäcka hur goda vegoburgare kan vara. För oss känns det självklart att göra det tillsammans med Way Out West, en annan organisation som är bäst i klassen när det gäller hållbarhet och som tidigt ställde om till helt vegetariskt, säger Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

christoffer_max
Christoffer Bergfors, Max Sverigechef.

Max kommer att bygga upp en fullskalig restaurang i anslutning till Björngårdsvillan mitt i Slottsskogen. På menyn står Green-familjen, som består av BBQ Sandwich som är vegan, Greenburgare, Halloumiburgare, Crispy Mexican burgare och Halloumisallad. Självklart kommer det också att serveras Crispy Fries och andra vegetariska tillbehör.

– Max visar vägen med sitt hållbarhetsarbete. Deras tydliga värderingar och engagemang stämmer i mångt och mycket överens med våra. På festivaler finns det ofta en utmaning i att kunna erbjuda besökarna goda, vegetariska rätter snabbt. Där kommer Max in som ett perfekt komplement. Vi är väldigt glada och stolta över att de har tackat ja till inbjudan, säger Patrick Fredriksson, festivalansvarig på Luger.

– Max är ett familjeföretag med målet att finnas kvar i många generationer. En av vår tids största klimatutmaningar är mat, och inte minst rött kött. Därför har satt upp målet att 1 av 3 beställningar ska vara något annat än rött kött år 2020, säger Christoffer Bergfors.

way_out_west_ht1