Vasakronan utser ny chef för handel Stockholm

Sofie Borg, i nuläget fastighetschef i affärsområde Stockholm city, blir ny chef handel i Stockholm. Hon efterträder Martin Sandgärde som nyligen tillträdde rollen som affärsområdeschef Stockholm Nord. 

Handel, restauranger, kultur och upplevelser – kort sagt livet i gatuplan – spelar stor roll för citykärnornas attraktivitet. Det konstaterar Vasakronan i ett pressmeddelande.

Stora möjligheter att påverka

Med 730 enheter inom butik, restaurang och service motsvarande 290 000 kvadratmeter i landets fyra största städer menar man också att Vasakronan har goda möjligheter att utveckla både stråk och områden.

I Stockholm har bolaget 260 lokaler motsvarande 110 000 kvadratmeter längs stråk som Sergelgatan, Malmskillnadsgatan, Sveavägen, Drottninggatan, Birger Jarlsgatan, Stureplan, Hamngatan, Regeringsgatan samt galleria Skrapan på Södermalm.

– Vår uppgift är att på kort och lång sikt skapa optimala förutsättningar för aktörer och koncept som vill synas och verka i staden. Målet är att skapa platser där människor vill vara. I det arbetet kommer Sofie ha en viktig roll, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm. 

Tillträder tjänsten under augusti

Sofie är civilingenjör lantmäteri med fastighetsekonomisk inriktning och har en bakgrund på Vasakronan som både biträdande fastighetschef och fastighetschef i Stockholm.

Hon tillträder sin nya roll den 23 augusti.