Per Sandwall ny VD för Reused Remade

Den 10 januari tillträdde Per Sandwall som ny VD för svenska bolaget Reused Remade. Med lång erfarenhet från mode- och retailbranschen ska han driva företagets fortsatta utveckling och positionera varumärket på den svenska och internationella marknaden.

Per har enligt ett pressmeddelande haft ledande befattningar såsom butikschef och controller i Tyskland, regionchef, brand manager samt som nordisk försäljnings- och marknadschef för bland annat Wedins, ANWR, JC och SSP. Han har även arbetat som retailkonsult i Sverige.

– Med sin starka bakgrund inom retail kommer han att vara ett perfekt tillskott för oss. Per är en erkänt driven ledare med erfarenheter som gör oss väl rustade för vår fortsatta internationella expansion och tillväxt, säger Caroline Dinkelspiel, styrelseordförande, Reused Remade. 

Bidra till den cirkulära ekonomin

Företaget har sedan lanseringen 2017 tagit tillvara på drygt 130 ton kasserade hotellakan och av dessa levererat 800 000 påsar till kunder som Systembolaget, Willys, Hemköp, Svenskt Tenn och NK.

– Det finns en stor potential i produkterna internationellt och det känns viktigt att samtidigt bidra till den cirkulära ekonomin, säger Per Sandwall. 

Per efterträder Pia Walter som drivit Reused Remade sedan starten 2016. Pia kommer att fortsätta vara aktiv i bolaget med fokus på försäljning och affärsutveckling.