Ny VD på Landskrona Stadsutveckling

Styrelsen i Landskrona Stadsutveckling har utsett Hampus Trellid till ny VD efter Joakim Ahlin. Hampus kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för serviceförvaltningen i Eslövs kommun.

Hampus har tidigare haft flera chefstjänster inom Malmös kommunala bostadsbolag MKB.

– Hampus Trellid har gedigen erfarenhet av både fastighetsförvaltning och stadsutveckling. Hans kompetens kommer att vara till stor nytta för Landskrona stadsutveckling AB och vi är mycket nöjda med vår rekrytering, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona Stadsutveckling.

Bildades 2012

Landskrona Stadsutveckling bildades 2012 av Landskrona stad och fem större privata fastighetsägare. Syftet med bolaget är att vända utvecklingen i de centrala stadsdelarna och göra dem mer attraktiva att bo och verka i.


Läs även: Växjö kartlägger besöksflöden


Sedan 2015 har bolaget bland annat bidragit till att minska omflyttningen i Landskrona från 19 till 13 procent.

Samarbete med näringslivet

– Staden har vissa utmaningar men samtidigt ett helt oslagbart läge. Min uppfattning är att olika delar i kommunen jobbar målfokuserat och i tätt samarbete med näringslivet. En förutsättning om man vill bygga en attraktiv stad, säger Hampus Trellid.

Hampus Trellid tillträder som VD senast den 22 september. Joakim Ahlin går vidare till en tjänst som VD på Karlsborgsbostäder och Karlsborgs Energi.


Läs även: E-handeln påverkar städers utformning