Ny kommersiell direktör på Reitan Convenience

Marie Wedin kommer närmast från en HR-roll på Transcom.

Marie Wedin har utsetts till kommersiell direktör på Reitan Convenience i Sverige. Marie kommer att ansvara för företagets kommersiella enhet och tar plats i ledningsgruppen.

Marie Wedin har, enligt ett pressmeddelande från Reitan, lång erfarenhet från bland annat dagligvaruhandeln, flera marknads- och kundorienterade ledarroller samt hållbarhetsfrågor i ett affärsperspektiv.

Retail ligger varmt om hjärtat

Hon kommer närmast från Transcom med ansvar för HR, marknad och kommunikation. Dessförinnan arbetade hon inom Coop med marknad, kommunikation och hållbarhet.

– Retail och konsumentprodukter ligger mig mycket varmt om hjärtat och nu får jag möjlighet att jobba med några av Sveriges mest välkända varumärken. Hos Reitan Convenience finns mycket kunskap och ett enormt driv i en snabbrörlig miljö men också ett långsiktigt fokus på hållbarhet och att leda den förändringen av hela branschen, säger Marie Wedin.

I Maries nya roll som kommersiell direktör ryms ansvar för inköp, kategori, marknad, kommunikation, logistik och konceptutveckling.

Blir en stor tillgång

Anna Wallenberg, VD, Reitan Convenience Sverige.

– Maries gedigna erfarenheter inom strategisk kundutveckling och varumärkesinsikter kombinerat med hennes ledaregenskaper och omfattande erfarenhet från branscher som kommit längre i digitalisering gör att hon blir en stor tillgång för oss, säger Anna Wallenberg, VD, Reitan Convenience i Sverige.

Marie Wedin tillträdde sin tjänst 1 februari.