Ny hållbarhetschef på AMF Fastigheter

Sarah Isaksson.

Sarah Isaksson kliver in i rollen som hållbarhetschef på AMF Fastigheter. Hon tar sig också an ett övergripande ansvar för ESG-området. Företaget konstaterar att teamet med fokus på miljöfrågor, bolagsstyrning och social hållbarhet därmed ökar. 

I ett pressmeddelande skriver man att klimat- och hållbarhetsarbetet blir alltmer komplext och att kraven på transparens och rapportering inom miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning (ESG) har ökat.

AMF Fastigheter väljer därför att växla upp arbetet ytterligare, enligt meddelandet.  

Kommer närmast från Antrop

Sarah Isaksson har en bred erfarenhet inom stadsutveckling och social hållbarhet med fokus på att skapa trygga, rättvisa och inkluderande platser.

Bland tidigare uppdragsgivare finns bland andra av Skandia Fastigheter, Humlegården och Svensk Byggtjänst. Sarah kommer närmast från en roll som Head of Sustainability på den digitala design- och innovationsbyrån Antrop.  

− AMF Fastigheter har legat i framkant i arbetet med att skapa trygga och levande platser och jag har med intresse följt Urban Escape- och Moodkvarterets omvandling från mörka bakgator till levande stadsmiljöer, säger Sarah Isaksson.

– Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet med att skapa inkluderande platser där alla känner sig välkomna och att arbeta hands on med vetenskapligt baserade klimatmål. Det speglar en ambition som jag starkt delar, att driva branschen mot en mer hållbar framtid, säger Sarah Isaksson.  

En ny roll som klimatstrateg

Den tidigare hållbarhetschefen, Michael Eskils, som har varit verksam på AMF Fastigheter sedan starten 2010, kliver in i en ny roll som klimatstrateg. Där ska han ha ett ännu tydligare fokus på AMF Fastigheters och fastighetsbranschens klimatomställning.

Sarah Isaksson blir ny hållbarhetschef den 1 april.