Ny hållbarhetschef för Lidl Sverige

Lidl har rekryterat Miriam Thunborg som ny hållbarhetschef för den svenska verksamheten. Miriam kommer senast från kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson.

– Lidl är ett jättespännande bolag, en kaxig uppstickare som inte är rädd för att gå sin egen väg, säger Miriam Thunborg.

Hållbarhet och strategi

Miriam har de senaste 11 åren arbetat med hållbarhetsfrågor och strategi på kommunikationsbyrån Hallvarsson & Halvarsson.


Läs även: Ny landschef för Lidl Sverige


På Lidl blir hon ansvarig för att ta hållbarhetssatsningen till nästa nivå. Enligt ett pressmeddelande innebär detta att säkerställa att Lidl jobbar smart, ansvarsfullt och långsiktigt hållbart för att hjälpa konsumenten att enkelt göra bra val, både för miljön och hälsan.

Klimatkompenserar hela verksamheten

– På Lidl är hållbarheten en integrerad del i verksamheten och ett av våra allra viktigaste fokusområden. Vi är den enda livsmedelskedjan i Sverige som klimatkompenserar för hela den svenska verksamheten vilket gör att våra kunder bidrar till en mer hållbar värld bara genom att handla hos oss, säger Johan Augustsson, Sverigechef Lidl.