Ny generalsekreterare för Axfoundation

 

Axfoundation rekryterar Maria Smith från Ica som ny Generalsekreterare. Samtidigt lämnar Carolina Sachs efter 12 år verksamheten för att ta sig an nya utmaningar.

– Vi är så stolta över att välkomna Maria som ny Generalsekreterare för Axfoundation. Hennes breda kunskap och långa erfarenhet inom hållbarhetsområdet och näringslivet är oerhört relevant för vår verksamhet, säger Alexandra Mörner, styrelseordförande i Axfoundation.

Fyra programområden

Axfoundation arbetar för ett mer hållbart samhälle med fokus på fyra programområden: Hållbar produktion & konsumtion, Inkluderande samhälle, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

– Axfoundation har gång på gång visat upp konkreta resultat och ligger i framkant när det gäller omställningen till en mer hållbar utveckling. Sådana faktiska lösningar, med en tydlig koppling till näringslivet, är nycklar till långsiktig förändring, säger Maria Smith.

Arbetade för Ica under 12 år

Maria Smith har cirka tjugo års erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor inom bland annat dagligvaruhandeln, verkstadsindustri och tjänstesektorn. Hon kommer närmast från Ica Sverige där hon arbetat i nästan 12 år. Senast som ansvarig för att leda och utveckla det strategiska hållbarhetsarbetet inom Ica Gruppen.

Maria tillträder som ny generalsekreterare för Axfoundation den 26 augusti.