Ny etableringschef med fokus på hållbarhet

Hon har varit inom Jysk i fem år, men från och med december blir det i ny roll. Kedjans nya etableringschef Sara Winblad har stora tankar kring vad som väntar. ”Jag vill spetsa vårt arbete inom hållbarhet”, säger hon.

Sara Winblad har varit på JYSK i fem år, först som kontorsassistent, därefter som etableringskoordinator. Från och med december fortsätter resan som etableringschef.

– Mitt nya jobb innebär att jag ska utveckla Jysks butiksnät, jobba med nya etableringar och jobba med vårt stora treårsprojekt som innebär att alla butiker ska göras om till det senaste butikskonceptet, säger hon.

Hon kommer därmed spela en viktig roll i Jysks fortsatta expansion mot 165 butiker i Sverige. Parallellt kommer hon arbeta för att minska elförbrukningen och effektivisera avfallshantering.

Rekryterar nio av tio internt

Kedjans svenska VD, Johan Sjödin, är glad över rekryteringen av Sara Winblad och ser en stor potential i vad som väntar.

– Inom Jysk har vi ambitionen att rekrytera 90 procent av våra ledarpositioner internt. Sara har under flera år haft en utvecklingsplan parallellt med sin ordinarie tjänst för att vara förberedd på att överta rollen som Development Manager, säger han.

Sara Winblad ersätter Josef Sommarkrans som går vidare till ett annat bolag.