Mathem rekryterar CFO och CHRO

Jaana Viertola-Truini, CFO, & Linda Ahlerup, CHRO.

MatHem har under det gångna halvåret ökat sin tillväxt kraftigt. Nu tillträder Jaana Viertola-Truini som ny Chief Financial Officer och Linda Ahlerup som ny Chief Human Resources Officer.

Jaana Viertola-Truini tillträdde rollen som CFO på MatHem i augusti. Hon kommer senast från rollen som CFO på Rusta. Dessförinnan arbetade hon med Mondelez (tidigare Kraft Foods), där hon har haft flertal seniora roller både i Norden och i Europa.

Strategisk roll

Jaana kommer som CFO att ha en nyckelroll i att utveckla MatHems finansiella strategi framåt.

– Jag ser främst fram emot att lära känna verksamheten och medarbetarna, och på sikt också bidra till den fortsatt starka tillväxtresa MatHem är på, säger Jaana Viertola-Truini.

Linda Ahlerup kliver in i rollen som CHRO på MatHem vid årsskiftet. Hon kommer närmast från rollen som Head of HR på maskinuthyrningsföretaget Cramo.

Innan dess har hon arbetat som HR Manager på Spendrups Bryggeri och har även haft ledande befattningar inom HR på BMW.

Bidrar med energi och erfarenhet

På MatHem som i dag har 1 700 medarbetare kommer Linda att ansvara för organisationens HR-arbete.

– MatHem är på en mycket spännande resa där jag hoppas kunna tillföra energi och bidra med min erfarenhet. Det ska bli otroligt spännande att få lära känna verksamheten och alla kollegor och vara med och bygga vidare på bolagets starka kultur, säger Linda Ahlerup.

Jaana Viertola-Truini och Linda Ahlerup kommer båda att sitta i MatHems ledningsgrupp.